1714: Projecte de Primària EP OlotEls nens de Cicle Superior aquest curs hem escollit per a treballar: 1714. Com que el tema era molt ampli hem votat democràticament 5 subtemes proposats: Guerra de successió, Setge de Barcelona, conseqüències de la Guerra de successió, La Guerra de Successió a la Garrotxa i relacions entre el 1714 i el 2014.

El tema escollit és important, però ho és més la metodologia de treball que es segueix. Aquesta és una mica l’explicació de tot el que hem anat fent: Un cop ja tenim el tema a treballar cal pensar què en sabem i què en volem saber. Després tots junts hem fet una pluja d’idees i el primer mapa de conceptes. Per afinitats els alumnes s’ajunten per a començar el treball en grup i començar a buscar informació (treball de recerca) en llibres, revistes, biblioteques, a casa, i sobretot Internet. Una vegada obtinguda la informació ens hem posat a treballar, sintetitzar-la, resumir-la i passar-la a l’ordinador. Molta feina i molt feixuga. Això de resumir i passar no agrada a tothom! Per explicar-ho als altres hem confeccionat uns “powers points”, amb petites explicacions i moltes fotos. També hem fet una presentació davant de tota la classe (exposició oral) i davant dels altres grups del projecte. Mitjançant un mapa de conceptes hem vist què hem après i finalment un examen ens ha servit per a posar-nos nota.

El resultat de tot plegat és un treball que hem fet amb molta il·lusió. Estem contents del treball. Pensem que hem après moltes coses que ens han ajudat a créixer. Hem hagut de triar, organitzar-nos, planificar, resumir, seleccionar, compartir, respectar les opinions de tots, modificar, treballar cooperativament, redactar, exposar, valorar, ... Ho hem fet amb ganes i ens agradaria que el llegíssiu amb molt d’interès.

NOTA: Es presenten només els 4 primers temes.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada